Home Page
Logopedie

Logopedie

In Gezondheidscentrum Spoorlaan is op vrijdag op de 1e verdieping een logopedist aanwezig van Logopediepraktijk Schollevaar.

Wat is logopedie?

De logopedist biedt onderzoek, therapie en advies aan mensen die problemen ondervinden bij het communiceren.

Goed communiceren is een middel om contact te maken met andere mensen en om informatie uit te wisselen. Door communicatiestoornissen kunnen beperkingen optreden in het sociaal-emotioneel functioneren (contact maken en uiten/verwerken van gevoelens) en in het opnemen en verwerken van informatie met als mogelijk gevolg leerstoornissen.

Spreken is een ingewikkeld proces. Stoornissen in het spreken worden door de logopedist behandeld in samenwerking met huisarts, specialist, tandarts, CJG, school.

Logopedisten behandelen ook slikstoornissen, ademhalingsstoornissen, stemstoornissen, stoornissen in de auditieve vaardigheden, taalstoornissen, articulatiestoornissen, afwijkend mondgedrag, dyslexie.
Divider

Contact Informatie

Contact info Logopediepraktijk Schollevaar
Maria Danneels Erf 64
2907 BD Capelle a/d IJssel
T: 010-4514906
Email: Logopedie Schollevaar

In principe heeft u geen verwijzing van uw huisarts/specialist nodig om contact met ons op te nemen.

Behandelwijze en vergoeding

Na aanmelding volgt een gesprek en een onderzoek. Daarna stellen wij samen met u behandeldoelen op, waarna een behandelovereenkomst wordt afgestemd. Behandeling vindt wekelijks plaats en duurt maximaal 25 minuten. Bij behandeling van kinderen is het belangrijk dat ouders / één van de ouders aanwezig is. Behandeling wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Volwassenen dienen rekening te houden met de jaarlijkse eigen bijdrage bij zorgkosten.
Divider

Afspraak maken

Contact info Telefonisch:010 - 451 49 06 of via het aanmeldformulier op de website (www.logopedieschollevaar.nl).

Website

Meer informatie over waarvoor u bij Logopediepraktijk Schollevaar terecht kunt, kunt u vinden op onze website www.logopedieschollevaar.nl.
↑ Naar boven